News

Senior research Oleguer Plana-Ripoll Photo: Aarhus BSS Communication and External Relations

2021.05.12 | Grants

New Lundbeck Foundation fellow to map the consequences of mental disorders

Senior researcher Oleguer Plana-Ripoll from the Department of Economics and Business Economics at Aarhus BSS has received a Lundbeck Foundation fellowship of DKK 10 million to establish his own research team within register-based research on mental health. His team will provide a comprehensive overview of the causes and consequences of mental…

Professor of economics Kim Christensen Photo: AU

DKK 6.2 million from DFF for research into surprising price declines

Professor of economics Kim Christensen receives DKK 6.2 million from the Independent Research Fund Denmark for his research project about sudden price declines in financial markets.

Senior researcher Oleguer Plana-Ripoll Photo: Aarhus BSS Communication and External Relations

2021.05.12 | Grants

DKK 2.9 million from DFF for research into socio-economic status and mental disorders

Senior researcher Oleguer Plana-Ripoll receives DKK 2.9 million from the Independent Research Fund Denmark for his research project about the connection between socio-economic status and mental disorders.

Maximiliano Enrique Cubillos Photo: Aarhus BSS

2021.05.05 | Talent development

EliteForsk travel grant for Maximiliano Enrique Cubillos

Economics PhD student Maximiliano Enrique Cubillos from Aarhus BSS receives the EliteForsk travel grant and goes on research stays in the Netherlands and Canada. Both institutions are leading experts within operations research, which Maximiliano uses to solve issues with waste management in his PhD project.

PhD student in Economics Kristoffer Holst Ibsen Photo: Private

2021.04.15 | People

Top ten in econometrics

This year, a group of four PhD students from the Department of Economics and Business Economics ranked among the ten best participants at Econometric Game, the world championship in econometrics.

Professor of economics Torben M. Andersen will head the expert group. Photo: AU

2021.04.08 | Knowledge exchange

Renewed request for expert group

The government has once again requested assistance from the economic expert group consisting of Torben M. Andersen, Michael Svarer and Philipp Schröder. They are to present their recommendations for phasing out the bailout packages.

2021.02.25 | People

Michael Svarer to head green expert group

Professor of economics Michael Svarer, Aarhus BSS at Aarhus University, will head an expert group tasked with presenting different scenarios for the taxation of CO2 emissions.

2021.02.12 | Business and finance

Pengene fosser ud af statskassen - Et år med Corona

Bliv opdateret på den økonomiske situation i Danmark efter et år med nedlukninger, hjælpepakker og genåbning. Og få historien om tre Aarhus BSS-økonomer, der blev bedt om at rådgive Folketinget om en økonomisk situation, som ingen havde oplevet før.

Kim Allan Andersen

2021.01.27 | People

Mindeord - Kim Allan Andersen

Det var med stor sorg, at vi modtog meddelelsen om, at vores kære kollega, Professor Kim Allan Andersen pludselig var afgået ved døden den 20. januar 2021 i en alder af blot 64 år.

Professor Torben M. Andersen
Associate Professor Mette Trier Damgaard
Assistant Professor Jonas Maibom

2020.12.10 | Grants

The Rockwool Foundation grants DKK 5.6 million to research in ageing and pensions

Professor of Economics Torben M. Andersen at Aarhus BSS, Aarhus University has received a grant of DKK 5,619,013 from the Rockwool Foundation for a project entitled “Ageing and Pensions”.

Showing results 1 to 10 of 252

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next