Forskeres eksportopskrift kogt ned til tre minutters tegnefilm

Danmark har brug for, at flere virksomheder får mod på og bliver bedre til eksport. Derfor har Aarhus Universitet og Eksportforeningen kogt 10 års forskning og mere end 100 videnskabelige artikler ned til tre minutters tegnefilm. Filmen giver opskriften på eksportsucces – Eksportens DNA.

”For universiteterne er formidling en vigtig opgave, så forskningen kommer ud i den virkelige verden. Personligt finder jeg det afgørende at gøre vores resultater tilgængelige, også på utraditionel vis, til samfundet og dansk erhvervsliv. De virksomheder, som vi har forsket i i mere end 10 år, får her glæde af vores resultater,” siger professor Philipp Schröder, der er leder af Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms på Aarhus Universitet.

Film skal overkomme eksportbarrierer

Centeret står bag mange af de forskningsresultater, som er opsummeret i Eksportens DNA®. Nu er opskriften omsat til en tegnefilm, der kan give virksomheder viden om, hvad der kan styrke deres internationale salg. Filmen er produceret af Mark Film A/S.

”Eksport er svært, men slet ikke umuligt for danske virksomheder. Som virksomhedernes forening kender vi alt til de udfordringer, eksportarbejdet fører med sig, og på de indsatser der gør en forskel i forhold til, om en virksomhed lykkes med eksport. Det er det, vi adresserer med filmen,” siger Ulrik Dahl, CEO i Eksportforeningen, som sammen med forskerne fra Aarhus Universitet står bag Eksportens DNA.

Yderligere oplysninger:

Kristine Stange, kommunikations- og marketingschef, Eksportforeningen, tlf. 22998017.