Mere viden i debatten om børn

TrygFonden og TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet har oprettet et journalistisk fellowship, der skal bidrage til en mere videnstung journalistik og offentlig debat om udsatte børn og unge.

29.01.2014 | Peter Pilegaard Hansen og Martin Hagelskjær Damsgaard

Hvad ved den danske befolkning egentlig om, hvordan udsatte børn og unge bedst bliver hjulpet? Vi kender de ekstreme historier, men får vi nok at vide om, hvordan området generelt ser ud, og hvad der virker bedst, når kommuner, skoler og forældre skal sørge for en så god fremtid som muligt for børnene? 

TrygFonden og TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet vil gerne bidrage til, at man kommer nærmere et punkt, hvor man kan svare ”ja” til det sidste spørgsmål, og derfor har man nu oprettet et journalistisk fellowship. 

Fellowshippet er et legat på 500.000 kroner, der skal gå til en erfaren journalist, som i et halvt år skal have sin daglige gang på TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet. 

Journalistik og viden
På centeret får han eller hun mulighed for at fordybe sig i emnet og få et indblik i noget af den bedste danske forskning og viden på børne- og ungeområdet. Samtidig giver fellowshippet også en bedre generel forståelse af forskningsmetoder, og af hvordan viden frembringes - redskaber der kan være nyttige i et fremtidigt journalistisk arbejde, hvor fakta og myter skal skilles fra hinanden. 

Sideløbende med denne fordybelse i emnet, skal fellowen bruge det halve år til at arbejde på, hvordan en større viden konkret kan bruges til at skabe en endnu bedre journalistik om emnet i fremtiden. 

TrygFonden og TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet har oprettet et journalistisk fellowship, fordi vi mener, at mere og bedre viden også er nøglen til en journalistik, der kan skabe en kvalificeret offentlig debat om børne- og ungeområdet. En debat, der i sidste ende kommer børnene og de unge mennesker til gode. 

Fellowshippet er inspireret af lignende tiltag på blandt andet Harvard University i USA og University of Oxford i England. 

Kontakt

Peter Pilegaard Hansen
Projektleder ved Trygfonden
Telefon: 45 26 08 29
Email: pp@trygfonden.dk 

Knowledge exchange