Økonomiske eksperter lægger langsigtet coronastrategi

Professor i økonomi Torben M. Andersen skal lede et nyt eksperthold, som skal lægge en langsigtet coronastrategi for Danmark. Professor i økonomi Michael Svarer er også med på holdet.

20.05.2021 | Ingrid Marie Fossum

Formand for den nye ekspertgruppe professor i økonomi Torben M. Andersen Foto: AU

Regeringen har igen bud efter økonomiske eksperter fra Aarhus BSS, professorer i økonomi Torben M. Andersen og Michael Svarer. Denne gang skal de samarbejde med sundhedsfaglige eksperter om at lægge en langsigtet strategi for at få Danmark godt ud af coronakrisen og sørge for, at vi er forberedt til at håndtere eventuelle nye kriser. Strategien skal inkludere både sundhedsfaglige, samfunds- og erhvervsøkonomiske samt trivselsmæssige perspektiver og kigge to-tre år frem i tid.

“Den nye ekspertgruppe skal give os viden om, hvordan vi kan lægge en samlet coronastrategi for de kommende år på tværs af de mange forskellige indsatser som test, vaccine og epidemiovervågning. På den måde kan vi sikre kontrol med smitten, tryghed og en stabil økonomi,” udtaler finansminister Nikolai Wammen i en pressemeddelelse.

Deadline for ekspertholdets arbejde er i august 2021.

Ekspertholdets sammensætning:

• Torben M. Andersen, professor i økonomi fra Aarhus BSS, Aarhus Universitet (formand)
  • Michael Svarer, professor i økonomi fra Aarhus BSS, Aarhus Universitet
  • Astrid Iversen, professor i virologi og immunologi ved University of Oxford