Allan Würtz er genudnævnt til institutleder for Institut for Økonomi

I sin anden periode som institutleder vil Allan Würtz understøtte instituttets medarbejdere i deres stræben efter at udbyde kvalitetsuddannelser og lave banebrydende forskning.

02.05.2014 | AU Kommunikation, BSS

Den 1. juni 2014 fortsætter Allan Würtz i en ny treårs periode som institutleder for Institut for Økonomi. Allan Würtz fik sin ph.d.-grad fra University of Iowa i 1996 og har en cand.oecon.-grad fra Aarhus Universitet fra 1993. Han har været institutleder siden 1. juli 2011 og var tidligere studieleder og lektor ved School of Economics and Management. Han har undervist i en række forskellige fagdiscipliner indenfor den økonomiske videnskab. Allan Würtz begyndte sin ansættelse ved Aarhus Universitet i 1997, og han har desuden været ansat ved University of New South Wales og Københavns Universitet. Derudover har han været Visiting Fellow ved Princeton University og Australian National University.

Uddannelser på et højt fagligt og pædagogisk niveau

De ansatte på Institut for Økonomi tager del i over 4000 studerendes undervisning og vejledning om året. Allan Würtz føler et særligt ansvar for, at de studerende får en god uddannelse, som leder dem til en spændende erhvervskarriere, og at de ansatte på instituttet, som er de eneste, der kan sikre de studerende en god uddannelse, har lyst og ordentlige forhold til at gøre dette. En god uddannelse, mener Allan Würtz, skal have et højt fagligt niveau.:

”Det er essentielt at fastholde det høje faglige niveau for at studerende får langtidsholdbare kvalifikationer. Så selvom nogle reformer på uddannelsesområdet kunne friste til at sænke det faglige niveau, også i skyggen af den finansielle betrængte situation, så vil jeg sammen med mine kollegaer på instituttet kæmpe for, at ændringer af uddannelserne kun skal være til det bedre, det være sig fagligt og pædagogisk.”

Inspirerende forskningsmiljø

For at udbyde forskningsbaserede uddannelser på et højt fagligt niveau, skal instituttet have et attraktivt forskningsmiljø. Allan Würtz mener, at det er en essentiel opgave for en institutleder at skabe betingelserne for udfoldningen af et attraktivt forskningsmiljø.

”I et attraktivt forskningsmiljø flyder og afprøver man ideer, og man inspirerer hinanden ved tæt interaktion”, siger han.

En betingelse som kan understøtte et sådan miljø er forskellighed. Derfor vil han fortsætte udbygningen af et internationalt forskningsmiljø, hvor kollegaerne har mange nationaliteter og uddannelsesmæssige baggrunde. Spredning i kollegaernes erfaring og alder medvirker også til at ideer genereres og, ikke at overse, materialiseres. Det er en væsentlig grund til, at instituttet skal fortsætte med at have mange unge forskere i ph.d.-programmet, som han gerne vil udbygge de næste tre år.

Tre år mere

Spurgt hvorfor han genansøgte institutlederstillingen, svarer han henholdende:

”De mange faglige områder, som instituttets medarbejdere beskæftiger sig med, synes jeg er dybt interessante og relevante for vores samfund. Selvom jeg ikke selv bidrager til de faglige områder, er det en stor ære for mig at få lov til at prøve at udfylde rollen med at understøtte mine kollegaers bestræbelser. De sidste tre år har bekræftet mig i, at det er en rolle, jeg i en periode har lyst til at påtage mig. Den tilfredsstillelse, som jeg før fik, når en undervisningssituation lykkedes, eller en forskningsnød knækkede, får jeg nu, når mine kollegaer har success. Jeg kan desværre heller ikke sige mig fri for, at jeg også føler frustrationer på deres vegne, når det ikke lykkes”, siger han med et skævt smil.

News from the management