Nyheder

22.05.2013 | Knowledge exchange, People , Public/media

AU-professor med til at forme Danmarks eksportkanon

En ny eksportkanon skal identificere Danmarks største globale erhvervsbedrifter. Handels- og investeringsministeriet står bag initiativet, og AU-professor Philipp Schröder er med i kanonudvalget sammen med blandt andet direktørerne fra DI og Dansk Erhverv.

08.03.2013 | People , Knowledge exchange

Forsker fra Institut for Økonomi publicerer i Science

Et af verdens fremmeste naturvidenskabelige tidsskrifter, Science, har for nyligt udgivet en artikel om, hvordan infektion under graviditeten sammen med miljømæssige påvirkninger i puberteten kan forårsage skizofreni. Som medforfatter står blandt andet professor Preben Bo Mortensen fra Institut for Økonomi.

25.02.2013 | Research news

Tre gæsteforskere af højeste internationale klasse kommer til BSS

Tre medlemmer af den internationale forskningselite indenfor arbejdsmarkedsøkonomi, makroøkonomi og organisationsteori og strategisk ledelse gæster i 2013 – 2014 School of Business and Social Sciences, Aarhus Universitet. De tre besøg er finansieret af en bevilling på 1,3 mio. kr. fra Villum Fonden.

21.02.2013 | Awards, Research news

Forskere skal finde opskriften på international handelssucces

Eksportforskere fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling på 15 mio. kroner fra Tuborgfondet. Som de første i verden skal forskerne undersøge, hvordan en eksportvirksomhed kan styrke evne til at etablere internationale samarbejder. Den ny viden skal styrke dansk erhvervsliv og international forskning på området.

18.12.2012 | People

Michael Svarer udnævnt til ny økonomisk vismand

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har udnævnt professor i økonomi, Michael Svarer, Aarhus Universitet, som nyt medlem af formandskabet (vismand) for De Økonomiske Råd.

30.11.2012 | Research news, Knowledge exchange

DKK 60 mio. kr. til forskningscenter i børn og unges trivsel

TrygFonden har med en bevilling på 60 mio. kroner taget initiativ til et nyt forskningscenter, som nu etableres på Aarhus Universitet, BSS. Forskningscenteret skal gå foran og vise, at det er muligt at opbygge solid viden om, hvad der virker og ikke virker, når børn og unges trivsel skal forbedres. Projektet bakkes op af nobelpristager, der mener,…

14.01.2013 | People

Økonomiprofessor krydser ”The Gender Gap”

Da Nabanita Datta Gupta som 18-årig rejste fra sin familie i Indien og blev Ivy League-studerende i USA, gjorde hun op med sit hjemlands patriarkalske kultur. I dag er hun en af meget få kvindelige økonomiprofessorer i Danmark og forsker bl.a. i kønsforskelle på arbejdsmarkedet ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet. Hun fylder 50 den 14.…

22.11.2012 | Awards, Students

BSS-studerende videre i Grundfos Global Challenge

Efter et døgns intensiv case-konkurrence om at finde de bedste løsninger til, hvordan man løser fremtidens problemer med vandmangel, er tre studerende fra Institut for Økonomi nu klar til at dyste mod hold fra Kina og USA i finalen i Grundfos Global Challenge.

10.10.2012 | Awards

Året bedste afhandlinger præmieret ved fællesdimission på Aarhus Universitet

Ved Økonomi og Sprog og Kommunikations årlige dimission kårede Eksportforeningen årgangens bedste afhandlinger. Foruden titlen blev vinderne også præmieret med pengepræmier for deres arbejde med at fremme eksporten.

04.10.2012 | Awards

Årets cand.oecon. er kåret på Aarhus Universitet

Kasper Vinther Olesen er kåret som årets nyuddannede cand.oecon. ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet. Han fik overrakt prisen på 15.000 kroner for sit store arbejde for at fremme studiet.

Viser resultater 31 til 40 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste