Nyheder

29.01.2014 | Knowledge exchange

Mere viden i debatten om børn

TrygFonden og TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet har oprettet et journalistisk fellowship, der skal bidrage til en mere videnstung journalistik og offentlig debat om udsatte børn og unge.

28.10.2013 | Students

[Translate to Dansk:] AU student wins high-profile student paper competition

[Translate to Dansk:] Economy student Boris Georgiev from Aarhus University has won the prestigious International Atlantic Economic Society’s Best Undergraduate Paper Competition ahead of students from such renowned universities as UC Berkeley, Stanford University and University of California.

30.09.2013 | Aarhus BSS

Driftig initiativtager får SEB-prisen til årets nyuddannede cand.oecon.

En gang om året uddeler SEB i samarbejde med Oeconforeningen en pris på 15.000 kroner til en nyuddannet kandidat i økonomi fra Aarhus Universitet. Lørdag den 28. september modtog Karen Marie Kjeldsen årets pris og 15.000 kr. for sin faglige og frivillige indsats på studiet.

14.09.2013 | Awards, Knowledge exchange

Man skal turde vise sin begejstring

Hvis man vil gøre folk nysgerrige på sin forskning, skal man turde vise sin begejstring. Når modtageren af Aarhus Universitets forskningsformidlingspris 2013, økonomiprofessor Philipp Schröder, viser rundt i en verden af international handel, outsourcing og produktivitet, er der fuldt tryk på det personlige engagement.

28.08.2013 | Research news, Public/media

TrygFondens Børneforskningscenter åbner ved Aarhus Universitet

Sprogstøtte helt ned i vuggestuerne kan reducere risikoen for placering i specialklasser. Sådan lyder forventningen til et af de kommende studier ved TrygFondens Børneforskningscenter, som officielt åbner den 29. august på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet.

27.08.2013 | Research news, Public/media

Værdien af biogasanlæg i Vietnam

En gruppe danske og vietnamesiske forskere har sat sig for at sikre indbyggerne i landlige områder i Asien adgang til billig og bæredygtig energi via biogasanlæg, som kan højne levestandarden. Professor Jan Bentzen fra Institut for Økonomi på AU skal vurdere omkostninger og fordele ved den nye teknologi.

09.08.2013 | Research news, Knowledge exchange, Public/media

Sen skolestart modvirker kriminalitet

Ny forskning viser, at drenge begår mindre kriminalitet, hvis de venter et år med at komme i skole. Forskerne advarer dog mod at udsætte børnenes skolestart.

03.07.2013 | Research news, Knowledge exchange

Virksomheder kan med fordel offshore til lande på OECD-niveau

Ny forskning viser, at danske virksomheder med fordel kan offshore til højindkomst lande.

09.06.2013 | Events, Research news, Staff, Public/media

250 økonomer fra hele verden indtager Aarhus

Nogle af verdens bedste økonomiske hjerner gæster Aarhus Universitet fra 12. – 15. juni. I bagagen har de markante forskningsresultater, der strækker sig fra narkokriminalitet til moral på de økonomiske markeder.

22.05.2013 | Knowledge exchange

Kan forskning styrke dansk eksport?

Forskere fra Aarhus Universitet diskuterer deres nyeste resultater med danske eksportvirksomheder, når Eksportforeningen og Tuborg-centret ved Institut for Økonomi afholder konference om nøglen til eksportsucces den 28. maj på Aarhus Universitet.

Viser resultater 21 til 30 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste