Mindeord for Professor Peter Ove Christensen

14.11.2017 | Birgitte Højklint Nielsen

Peter Ove Christensen

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om, at vores tidligere kollega, Professor Peter Ove Christensen, alt for tidligt er afgået ved døden. Peter Ove var født den 15. januar 1957 i Løgstrup ved Viborg og han fejrede denne sommer sin 60 års fødselsdag. Han drog til Aarhus i 1976, hvor han startede studierne i Matematik-Økonomi og blev cand.scient.oecon i 1983. Den akademiske karriere fortsatte på Syddansk Universitet i Odense, hvorfra han i 1990 blev dr. oecon. I perioden 2005-2014 var han professor ved Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet, og siden har han været professor ved CBS.

Peter Oves forskning og undervisning var inden for regnskab og finansiering, og han publicerede sin forskning i flere top-tidsskrifter, så som The Accounting Review, Journal of Accounting and Economics, Journal of Accounting Research, Review of Accounting Studies og Management Science.

Peter Ove har gennem årene ydet en enorm kollegial og uselvisk indsats og været mentor og vejleder for et stort antal kandidat og PhD studerende.

De sidste 10-15 år har han været en national drivkraft i opbygningen af forskningsinfrastrukturer, specielt i relation til forskeres adgang til data. Således var han initiativtager til og direktør for Danish Center for Accounting and Finance (D-CAF) og Danish Data Center for Accounting and Finance (D-DCAF). Senest har han været drivkraften bag etableringen af Danish Research Data for Social Sciences (DRDS) og Danish Finance Institute (DFI). Disse opgaver var netop færdiggjort og blev hans sidste store projekter.

Ud over de forsknings- og undervisningsmæssige meritter var Peter Ove en afholdt kollega. Hans humør var smittende, og hans specielle humor og kantede, ligefremme jyske facon vil blive savnet. Selvom Peter Ove tilbragte en stor del af sit liv på Fyn, hvor han boede, så var der aldrig tvivl om, at han oprindelig var fra Jylland.

Han døde torsdag under arbejde med juletræsfældning på den fædrene gård ved Viborg, som han havde overtaget.

Vore tanker går til Peter Oves hustru, Else, samt hans tre sønner Kasper, Esben, og Anders.

Æret være Peter Ove Christensens minde.

Bent Jesper Christensen og Niels Haldrup

Staff